O NAS
HISTORIA
MENU
PLAN LOKALU
GALERIA
AKTUALNOŚCI
KONTAKT

 

PRZYSTAWKI ZIMNE * PRZYSTAWKI GORĄCE * SAŁATKI * ZUPY * RYBY I OWOCE MORZA  *   MIĘSA  *  DZICZYZNA I DRÓB  *   STEKI   *   DANIA JARSKIE  *  DESERY

     PRZYSTAWKI ZIMNE

  • Wędzony łosoś norweski (najwyższej jakości) nadziewany sałatką z kraba, podany z marynowanym jabłkiem i tostem melba 40 pln
  • Węgorz i łosoś wędzony, owinięty w glonach morskich, podany na marynowanej rzodkwi i sojowym vinaigrette 30 pln
  • Śledź holenderski garnirowany cebulką, podawany z sosem ravigotte, tostem melba i 2cl wódki Bols 20 pln
  • Carpaccio - z polędwicy wołowej na sosie pesto, z parmezanem i kaparami 40 pln
  • Filet z sarny marynowany w okowicie ze śliwek, podany jak carpaccio 50 pln

do góry     

     PRZYSTAWKI GORĄCE

  • Ravioli faszerowane kaczą wątróbką w sosie Port, podane ze świeżym mango, kiwi i smażonym bekonem 65 pln
  • Filet z przepiórki w sosie śliwkowym, wykończony smażonym porem i bekonem 50 pln
  • Vol-au-Vent z kurczakiem i borowikami, aromatyzowanym spiss cumin i świeżym chilli, zapiekany mozarellą i palonymi porami 20 pln
  • Małże św. Jakuba - smażone na oliwie z orzecha włoskiego z „Tapenade”, z avocado, czarnymi oliwkami i szalotką 40 pln
  • Gambas „Pil Pil” (słynne hiszpańskie danie) - gambas smażony na oliwie z oliwek, z czosnkiem i pietruszką, pikantnym chilli, serwowane z chlebem Całalan 55 pln

do góry     

  SAŁATKI

  • Lekka sałatka z ziół i mieszanych sałat, skropiona oliwą extra vergine, sokiem limonowym i miodem spadziowym, podana na grzankach z guacamolle 25 pln
  • Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu), cząstek z pomarańcza i fety, podana z dużymi oliwkami z Toskanii i hiszpańską białą cebulą, z ciemnym balsamicznym vinaigrette
    30 pln
  • Sałatka „Avignon” - mix sałat i ziół z musztardowo balsamicznym vinaigrette i grzanką ze świeżego sera koziego „Chevroux” 30 pln
  • Sałatka z cykorii i sera roquefort, z orzechami włoskimi, świeżą kolendrą i colmans vinaigrette 25 pln
  • Mała sałatka z „Foie Grass”, flambirowanych cydrem winogron, serwowana z grillowaną świeżą nektarynką, dopełniona malinowym vinaigrette, podana z kieliszkiem - Domanie de La Foret A.C. Sauternes 80 pln

do góry     

   ZUPY

  • Chilijska zupa z węgorza, gotowana na pomidorach i czerwonym winie 15 pln
  • Polski żur kiszony na borowikach, podany z własnej roboty białą kiełbasą, jajkiem przepiórczym, aromatyzowany świeżym majerankiem 15 pln
  • „Bouillabaisse”- słynna zupa rybna z Marsylii podana z grillowanymi rybami i owocami morza, grzankami z pastą „rouille” 1 porcja 25 pln 2 porcje 45 pln
  •  Zupa grzybowa z borowików 25 pln
  • Zupa z ogona, z sherry 15 pln

do góry     

   RYBY I OWOCE MORZA

  • Parzony filet z dorsza (180g) podany z serem cheddar, smażonymi krewetkami, selerem, czosnkiem z tłuczonymi ziemniakami 55 pln
  • Sola Dover a'la Mouniers podawana z ziemniakami gotowanymi i zieloną sałatą
    (serwowane przy stole) cena dnia
  • Krewetki Black Tiger w czerwonym sosie curry, z mlekiem kokosowym, świeżymi owocami, sambal oelek, podane z tajskim ryżem „Pandan” i smażoną na ostro fasolą 80 pln
  • Rolada z ryby maślanej, nadziewana lekko podwędzonymi małżami nowozelandzkimi, serwowana w sosie dziewiczym, ułożona na puree ziemniaczanym, aromatyzowanym truflami, dopełniona grilowanym świeżym ogórkiem 55 pln
  • Filet z piotrosza (St` Peter) owinięty w szynce parmeńskiej, duszony w maśle aro matyzowanym czosnkiem, podany w puszystym sosie pomarańczowo - bazyliowym, serwowany z risotto doprawionym koprem włoskim, dopełniony spaghetti z młodej marchwi 65 pln

do góry     

   MIĘSA

  • Nowozelandzki kotlet jagnięcy (4 sztuki), zapiekany musztardą Dijon i pietruszką, wykończony sosem z czerwonego wina, serwowany z cykorią pieczoną z szynką i serem w beszamelu, podany z ziemniakami Poire Williams 80 pln
  • Filet wieprzowy w sosie kremowym, podawany z szalotkami i zapiekanymi ziemniakami pommes gratiné 50 pln
  • Filet z polędwicy wołowej (180-200g), podawany ze smażonymi borowikami w sosie Armagnac, smażonym koprem włoskim (fenkułem) z jabłkiem i ziemniakami carré 75 pln
  • Chateaubriand (300 g) – z sosem Bernaisse, podawane z pommes gratiné i sałatką 1 porcja 70 pln 2 porcje 120 pln
  • Paillard z cielęciny w sosie z sera gorgonzola, z risotto funghi, podana ze smażonymi pomidorkami sherry, balsamico, oliwą z oliwek i rozmarynem 70 pln

do góry     

   DZICZYZNA I DRÓB

  • Filet z piersi bażanta, smażony z bekonem w sosie z czerwonego wina, serwowane, z pommes gratiné i czerwona kapustą 45 pln
  • Comber z królika z flambirowanym concasse z pomidora, podany na szparagach
    z kurkami w śmietanie i pommes gratiné 60 pln
  •  Zrazy z dzika, nadziewane kurkami marynowanymi w czosnku, miodzie i chilli, w sosie z żubrówki, ułożone na rosti, dopełnione konfiturą z czerwonej cebuli i ragout z bakłażana 60 pln
  • Kotleciki z kostką z sarny w sosie naturalnym, aromatyzowanym czerwonym winem i rozmarynem, serwowany z papryką zapiekaną kremem z sera koziego i orzechów laskowych, i tłuczonymi ziemniakami 110 pln
  • Filet z kozicy w sosie z dziczyzny, podany z puree ziemniaczano-pomidorowym i szpinakiem 70 pln
  • Kaczka pieczona po Gdańsku, podana z czerwoną kapustą, pieczonym jabłkiem i ziemniakami po polsku 65 pln

do góry     

   STEKI

  • Stek T-Bone z guacamolle (pasta z avocado), sałatką Coleslaw i pieczonym ziemniakiem 85 pln
  • Południowoamerykański ,,Ribeye'' ułożony na ziemniakach „gratiné”, serwowany z sosem z czerwonego wina i czosnku, i sałatą z vinaigrette 60 pln
  • Australijski striploin (antrykot) z guacamolle (pasta z avocado), sałatką Coleslaw i pieczonym ziemniakiem 70 pln

do góry     

   DANIA JARSKIE

  • Papardelle a'la Norma - makaron Papardelle, pomidory, oliwa z oliwek, bakłażan, czosnek, bazylia, serwowane z serem Ricotta 25 pln
  • „Käse Soufflé In Tomato”- pomidor faszerowany serem „Gruyerre Käse”, podany na spaghetti warzywnym z pesto , z bazylii ) 20 pln
  • Risotto Funghi – (ryż risotto, borowiki, chińskie grzyby ,,mun'', białe wino, pietruszka i parmezan ) 25 pln

do góry     

   DESERY

  • Creme brullé, aromatyzowany trawą cytrynową 15 pln
  • Gorąca sałatka ze świeżych owoców pod zapiekanym zabajone, aromatyzowanym amaretto, dopełniona czekoladą 30 pln
  • Tarta cytrynowa, podana na sosie anglaise, dopełniona sorbetem a`la minute z porzeczek 30 pln
  • Banana Split Fantasy”- smażony banan flambirowany „Drambuie”, podany z lodami waniliowymi i bitą śmietaną, z sosem czekoladowym 30 pln
  • Lody cebulowe podane z karmelem i pistacjami 15 pln
  • Lody (5 gałek według wyboru- ananas, brzoskwinia, cebula, bazylia, wanilia, czekolada), podane w cukrowym waflu 15 pln

do góry